• EEN GOEDE LEIDER ZORGT VOOR MENTAL FITNESS

 • DE GROOTSTE OVERWINNING IS DIE OP JEZELF

 • "TWIJFEL IS HET BEGIN VAN WIJSHEID"

  Aristoteles

 • GOED VOOR JEZELF ZORGEN, ZORGT VOOR BETERE RELATIES

 • JE DOEL IS JE KOMPAS, JE MOED JE MOTOR

IMPACT Coaching

HELPT JE VAN WILLEN NAAR DOEN

WAT


Marinka coacht leidinggevenden en ieder die leiderschap in zijn leven wil tonen en zich wil ontwikkelen.
Ze wordt rechtstreeks door clienten zelf benaderd en door of via een werkgever. Ze helpt klanten hun persoonlijke kracht te ontwikkelen, een effectief gedragsrepertoire te ontwikkelen en hun omgeving beter in te schatten. Daardoor winnen zij aan impact en plezier. Bij de stappen die zij zetten voelen ze zich vaardiger en zekerder.

Ze hanteert een rechtstreekse stijl waardoor je snel inzicht krijgt in belemmeringen en kansen. Ze laat je wel heel waardoor je bemoedigd wordt je eigen kracht te ontwikkelen.

Naast fundamentele inzichten, eventueel ondersteund met een assessment, krijg je veel nuttige handreikingen op het gebied van effectief gedrag. Deze combinatie helpt je om de stap van willen naar doen te zetten.

Marinka is gedragsdeskundige, expert op het gebied van leiderschap en kent het speelveld binnen profit en non-profit organisaties.

WAARVOOR KUN JE TERECHT


Coaching is er in vele vormen. Kies je voor coaching bij Marinka Lipsius dan kies je voor een grondige en resultaatgerichte benadering. Grondig, omdat je snel zicht krijgt op wat je kracht is en wat je belemmert. Resultaatgericht omdat inzichten worden gecombineerd met een ruim arsenaal aan concrete en beproefde handvatten waarmee je aan het werk kunt. Je kunt onder andere hiervoor terecht:
 • Ontwikkeling persoonlijke en professionele effectiviteit
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Reflectie bij belangrijke keuzes
 • Doorbreken van gedragspatronen
 • Versterking van je moed, effectiviteit en impact
 • Meer regie en minder controle

Φ

Stem je koers af op de stand van de sterren, niet op de lichten van voorbij varende schepen

HOE WERKT MARINKA


Wat kenmerkt haar stijl

 • Haar humor en de doeltreffende manier waarop ze je kracht, talent, blinde vlekken en valkuilen in het licht zet waardoor  ze herkenbaar, acceptabel en hanteerbaar worden en je er ook nog lol in krijgt
 • Haar no-nonsense stijl in combinatie met warmte en professionele betrokkenheid.
 • Kennis & vaardigheden waarbij ze put uit jarenlange ervaring, ruime kennis uit de gedragswetenschappen, leiderschap, neurologie, en filosofie.
 • Ze gebruikt deze kennis op een praktische manier, waardoor je meteen aan het werk kunt en effecten kunt ervaren
 • Expert op het gebied van moed, daadwerkelijk effectief gedrag en een goede kracht-kwetsbaarheidsbalans
 • Ruime ervaring en kennis op het gebied van de dynamiek in menselijke relaties. Waardoor de focus niet alleen ligt op jou, maar ook op je functioneren in jouw omgeving
 • Naast leidinggevende is ze ook jaren vertrouwenspersoon geweest. Dat merk je. Luisteren, de goede vragen stellen, discretie, ‘niets is gek’-houding, snel doorzien en tot de kern komen… je zult het ervaren.

Φ

Moed en kwetsbaarheid is een onvermijdelijk duo. De kunst is ze beide goed te hanteren.

WAT KUN JE VERWACHTEN?


Een gedegen intake-sessie is altijd het begin. Daarna bepaal je gezamenlijk welk traject je inzet. Je gaat samen op weg. Dat wordt vastgelegd in een coachingsovereenkomst zodat de verwachtingen helder zijn en ieders inzet ook.

Kort traject

Bestaat uit drie tot vijf sessies en is geschikt als je een concreet vraagstuk hebt, een korte boost wilt of het prettig vindt te reflecteren op belangrijke keuzes.

Lang traject

Een uitgebreid traject is geschikt als je gedragspatronen wilt doorbreken, je je leiderschap wilt ontwikkelen en regelmatig contact met een coach over een wat langere periode prettig vindt.

Denktank-consult – losse afspraak

Sta je voor een keuze, wil je even sparren of spiegelen? Dan is het losse Denktank consult een goede mogelijkheid. Het is kort, krachtig en erop gericht jou handvatten te geven waarmee je verder kan. Een afspraak is maximaal drie kwartier en wordt (zo mogelijk) op korte termijn ingepland, bijvoorbeeld via Skype.

Φ

“Ik houd niet van het gedevalueerde woord coach. Op vraag van een klant ben ik sparringpartner, raadspersoon en/of mentor. Samen creëren we een veilige hub in de week waar je kunt spiegelen, ontspannen, leren, lachen en opladen.”

TOOLS  & ASSESSMENT


Marinka werkt met de Talent Motivatie Analyse. Dit is een gedegen instrument waarmee snel een goed inzicht kan worden verkregen in de blauwdruk van je persoonlijkheid. Hierdoor is snel en onderbouwd duidelijk waar je je in kunt ontwikkelen en waar je beter geen energie in kunt steken. Dit laatste simpelweg omdat het je energie kost.

Voor jou: Meer inzicht en handvatten die werken

De TMA maakt vaak deel uit van de coachingstrajecten. De coaching wordt doeltreffender en impactvoller door het diepgaande inzicht. Je leert waarom gedragspatronen zijn ontstaan en hoe je ze kunt doorbreken. Je leert waar jouw kracht ligt maar ook dat je sommige dingen wel kunt en doet, maar dat ze niet bij je passen. Je leert te spelen met je sterktes en zwaktes waardoor je situaties effectiever kunt hanteren. Ook in relatie met anderen.

Voor werkgevers: weet wie je aanneemt | talenten optimaal benutten | handvatten bij aansturing

De TMA wordt ook vaak ingezet door werkgevers. Dit kan in het kader van persoonlijke ontwikkeling binnen een organisatie nuttig zijn.  Ook bij functiewisselingen, aanname of out-placement trajecten is de TMA een buitengewoon krachtig instrument. In combinatie met de ruime ervaring waarmee Marinka de verkregen inzichten kan duiden, leidt dit tot goed zicht op voorspelbaar gedrag en gedegen adviezen over keuzes en processen.

Φ

“Het lijkt wel een wetenschap,” glimlacht een die-hard IT-er verbaasd. En dat is het ook.
Het inzicht uit de TMA én de tips op basis van de werking van het brein zijn voor hem eindelijk een manier om gedrag te begrijpen en te kunnen veranderen.