Marinka Lipsius

DGA, auteur / spreker-trainer / boardroompartner / (bedrijfs)coach / transitiemanager a.i.

Contactgegevens:

Mail: ml@marinkalipsius.nl

Telefoon: +31 631901292

Wie en wat

Marinka Lipsius (1967) is geboren en getogen in Amsterdam en heeft een dochter van 21. Ze is na haar studie Sociale Wetenschappen in het bedrijfsleven gaan werken binnen de HR. Daarna heeft zij in de non-profit op diverse posities leiding gegeven. Aanvankelijk aan een stafafdeling. Ze was verantwoordelijk voor het opzetten van een afdeling voor leiderschapstrainingen en had later als hoofd van deze staf ook communicatie, marketing, development & research en de communicatie over beleid met het bestuur onder haar verantwoordelijkheid. De laatste 8 jaar functioneerde zij op inhoudelijk bestuursniveau. Naast haar leidinggevende taken was zij ook werkzaam als vertrouwenspersoon.  Met name in de tweede lijn. Tevens vervulde zij als nevenfunctie de rol van hoofdredacteur van een blad over zingeving. Al haar leidinggevende rollen kenmerkten zich door het feit dat zij hiervoor gevraagd werd vanwege benodigde veranderingen of vernieuwingen.

Eind 2016 heeft zij na circa 20 jaar leidinggevende taken ervoor gekozen die directe verantwoordelijkheid in te ruilen voor het opzetten van een eigen bedrijf (ML&P). Ze begeleidt directies en managementteams op het gebied van leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling en verandertrajecten. Ze is gecertificeerd toezichthouder, TMA-professional en warm pleitbezorger voor WARchild, waarmee ze in 2014 de Kilimanjaro beklom.

Persoonlijke stijl & motivatie

Haar grote passie, naast muziek, is schrijven. Ze deed mee aan diverse korte verhalenwedstrijden en werd een aantal keer genomineerd en met de beste inzendingen gepubliceerd. Haar verhalen en boeken geven blijk van een grote interesse in en ervaring met de menselijke geest. Daarbij schuwt ze niet ook haar eigen ontwikkeling mee te nemen. In haar debuut Factor Moed! komt haar brede ervaring op leidinggevend en menselijk gebied en haar liefde voor schrijven bij elkaar. Het resultaat is een opvallend boek binnen het managementsegment. Factor Doen! is het praktisch vervolg waarin kennis en vaardigheden bij elkaar komen en vertaald worden naar zeer toepasbare handvatten.

Als adviseur, coach en leidinggevende staat ze bekend vanwege haar sterke analytische vermogen, haar vermogen mensen op alle lagen in organisaties mee te nemen, haar brede kennis, grote dosis energie en humor. Die kennis, humor en energie komen in haar lezingen en trainingen ook naar voren. De combinatie met haar jarenlange ervaring met spreken in het openbaar zorgt voor een sterke en inspirerende performance. Zelf zegt ze daarvan:

“Het neerzetten van een performance is niet wat me energie geeft. Mensen raken en iets in handen geven waarmee ze stappen kunnen zetten is wat mij motiveert. Het is een cadeau om te werken op het terrein waar je hart ligt. De inspirerende samenwerking met zoveel boeiende mensen maakt van (bijna) elke dag een feest. Ik hoop dat dat bijdraagt aan de inspiratie van anderen.”